Κωνσταντινούπολη: Η πόλη με τα 2 πρόσωπα!

Την πρώτη φορά που βρέθηκα σε αυτή την πόλη μαγεύτηκα τόσο που σκέφτηκα ότι θα ήθελα να περάσω κάποιους μήνες εκεί, ώστε να τη γνωρίσω καλύτερα… πέρα από το τουριστικό κομμάτι της.

Η Κωνσταντινούπολη (ευρύτερα γνωστή ως Istanbul) είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, αποτελώντας το οικονομικό, πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο της χώρας. Με πληθυσμό 14,38 εκατομμύρια κατοίκους, η πόλη αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους αστικούς οικισμούς στην Ευρώπη και ο μεγαλύτερος στη Μέση Ανατολή καθώς και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Οι ιστορικές περιοχές της πόλης, με σημαντικά μνημεία, ανήκουν από το 1985 στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Θα μπορούσε να είναι ένα άρθρο και στην κατηγορία Were I’ve been, μιας και στο συγκεκριμένο προορισμό έχω βρεθεί 2 φορές (οι οποίες δεν ήταν φυσικά αρκετές), αλλά και λόγω του ότι έχω πολύ προσωπικές εικόνες κι εμπείρες σχετικά με αυτή την πόλη (η μαμά μου γεννήθηκε εκεί κι έχω μεγαλώσει με πολλές αναφορές στην Πόλη).

Πρόκειται για μία πόλη που αν ξεκινήσεις ν’ απαριθμείς αυτά που αξίζουν να αναφερθούν, δε θα τελειώνεις. Οπότε, αποφάσισα σήμερα να εστιάσω στο να σου δείξω την Κωνσταντινούπολη και κάποια άλλη στιγμή να σου μιλήσω γι’αυτήν.

Ο λόγος που ο τίτλος του άρθρου είναι «Η πόλη με τα 2 πρόσωπα», είναι γιατί, όπως θα δεις και στις φωτογραφίες παρακάτω, αυτή η πόλη συνδυάζει τα 2 άκρα. Την απόλυτη φτώχεια με τον αριστοκρατικό πλούτο. Την απόλυτη βρωμιά κι επικυνδυνότητα με τη χλιδή και την υψηλή κοινωνία. Τις παράγκες που κρύβονται στα σοκάκια και τις βίλες που δεσπόζουν πλάι στο Βόσπορο.

Γι’αλλη μία φορά ο Κωνσταντίνος Κοασίδης ταξίδεψε στην Κωνσαντινούπολη και μέσα από το φωτογραφικό του υλικό, αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει, για λίγο, κι εμάς εκεί!

Καλή απόλαυση!

000200110016000600080010001200070013001800250026002700290030003100330035DSC_0310

Οφείλω να ομολογήσω ότι δυσκολεύτηκα να επιλέξω φωτογραφίες για να συμπεριλάβω στο συγκεκριμένο άρθρο. Μία τόσο μεγάλη πόλη, όπως είναι φυσικό, προσφέρει πολλές εικόνες. Δυστυχώς κάποιες χρειαζόταν να «κοπούν».

Αν όμως αγάπησες όσο κι εγώ αυτό το φωτογραφικό ταξίδι, ακολούθησε τον Κωνσταντίνο στο Instagram για περισσότερα.

IG: koas_

Για το τέλος, σε συμβουλεύω να επισκεφτείς σύντομα την Κωνσταντινούπολη, αφού αυτή είναι μία πολύ καλή περίοδος, από οικονομική άποψη. Το νόμισμα τους έχει πέσει πολύ με αποτέλεσμα η Πόλη να είναι ένας εξαιρετικά οικονομικός προορισμός.

Αυτό ήταν ένα ακόμα ταξιδιάρικο άρθρο, που είμαι σίγουρη ότι απόλαυσες όσο κι εγώ. Κάνε μου Like, άσε μου τις σκέψεις σου μ’ ένα σχόλιο κι επειδή ετοιμάζω κι άλλο άρθρο σχετικά με την Πόλη, αν έχεις κάποιες προτάσεις ή φωτογραφίες που θα μπορούσα να συμπεριλάβω, στείλτες μου στη φόρμα επικοινωνίας του Blog. Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο Blog για να μη χάσεις κάποιο από τα επόμενα άρθρα. Μέχρι την επόμενη φορά…

Φιλιά, Νίκη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s